Kuukauden Juniori – Sofia Vuorio

Loimujunnujen kesäkuun Kuukauden Juniori on Sofia Vuorio. Loimun A-tytöissä pelaava Sofia aloitti lentopallon 6-vuotiaana Rikala Volleyn riveissä. Junnuvuosina tie kulki Salon Viestiin, josta mieleen on jäänyt D-tytöissä voitettu aluemestaruus. Loimun paidan Sofia puki ekaa kertaa päälleen kaudella 2019-2020 C-tytöissä ja pelit jatkuivat sitä seuraavalla kaudella Loimun B-tytöissä.

Lentopallo jäi kahden kauden ajaksi tauolle, kun Sofia aloitti lukion Puolalanmäen Lukion musiikkilinjalla. Täksi kaudeksi Sofian vanha valmentaja Mary-Ann Kaukinen sai houkuteltu hänet takaisin lajin pariin. Yleispelaajana viihtyvä Sofia kertoo olevansa todella kilpailunhaluinen ja saavansa erityisesti peleistä kaivattua adrenaliinia tämän puolensa toteuttamiseen. Paluu lajin pariin sujui hyvin, sillä joukkueensa kapteeni palkittiin seuran kauden päätöstilaisuudessa tsempparina ja pelit jatkuvat oranssimustassa paidassa myös ensi kaudella.

Sofia on tämän kevään abiturientti ja viettää ylioppilasjuhliaan tänään lauantaina. Pääsykokeet klassisen laulun opiskelijaksi Turun konservatorioon ovat jo takana päin ja nyt odotellaan tuloksia. Tulevaisuudessa Sofia toivoo löytävänsä ammatin musiikin parista. Syksyllä edessä ovat European Broadcasting Union (EBU):n järjestämät ”Let the Peoples Sing” kuorokilpailun finaalit, jossa Puolalanmäen musiikkilukion kamarikuoro Chorus Iucundus (Juccis), edustaa Suomea nuorisokuorojen kategoriassa.

Tuoreen ylioppilaan kesä kuluu pitkälti töiden merkeissä myyjänä Stadiumissa ja ahkerasti kuntosalilla treenatessa. Onnea Sofialle ja muille valmistuneille sekä koulunsa päättäneille 🧡🖤

OP Turun Seutu ja Loimujunnut esittelevät yhdessä kuukauden junioreita kauden 2023-2024 aikana. Sofian jutun myötä sarja jää nyt tauolle. Jatketaan taas kesän jälkeen.