Kuukauden Juniori – Lukas Kontto

Loimujunnujen toukokuun kuukauden juniori on D-junnuissa pelaava 2011-syntynyt Lukas Kontto. Liedossa Jokilaakson koulun 6-luokkaa käyvä Lukas aloitti lentopallon pelaamisen 11-vuotiaana. Ensimmäinen kausi päättyi heti mestaruusjuhliin, kun Lukaksen joukkue voitti oman sarjansa Power Cupissa Imatralla.

Pallopelit ovat tulleet Lukakselle tutuiksi jo ennen lentopalloa, sillä hän on harrastanut myös koripalloa, jalkapalloa ja salibandya. Myös partio on aikaisemmin kuulunut harrastusvalikoimaan. Liikunnallisen nuoren miehen vapaa-aikaan kuuluu koriksen ja futiksen pelaaminen kaverien kanssa. Toki myös videopelejä tulee pelattua, suosikkipeli on mikäs mukaan kuin Fortnite.

Lukaksen mukaan lentopallon paras osa-alue on iskulyönti. Lukaksen pelipaitaa koristaa tällä hetkellä numero 10, mutta ihan ekassa pelipaidassa oli numero 14. Se valikoitui Lelu Ojansivun mukaan, sillä Lukaksen äiti on kotoisin Kokkolasta ja perheessä on seurattu paljon Tiikerien pelejä.

Loimusta suosikkipelaaja on ehdottomasti Aleksi Zhbankov. Lisäksi suosikkeihin kuuluu myös kuubalais-puolalainen hakkuri Leon, jonka aloitussyötöt lähtevät yli 130 kilometrin tuntivauhdilla. Myös Lukas on opetellut syöttämään hyppysyöttöä ja käyttänyt sitä jo peleissäkin.

Lukaksen kesäsuunnitelmiin kuuluu mestaruuden puolustaminen Power Cupissa ja Loimun #LIEKKIPALAA –lentopalloleirille osallistuminen sekä tietysti hengailu kavereiden kanssa.

Loimujunnut toivottaa Lukakselle ja hänen pelikavereilleen tsemppiä Power Cupiin ja aurinkoista kesää.

*Loimujunnut ja OP Turun Seutu esittelevät kuukauden junioreita kauden 2023-2024 aikana.*