B-juniorien SM-finaaliviikonloppu edessä

Tulevana viikonloppuna pelataan B-juniorien finaaliturnaukset. Tyttöjen A-finaali pelataan 12 joukkueen voimin Sastamalassa ja poikien vastaava kahdeksan joukkueen kesken Oulunsalossa. Loimu sai ainoana seurana joukkueen mukaan molempiin turnauksiin. Loimun joukkueiden kapteeneina toimivat vuonna 2007 syntyneet Ellen Myllymäki ja Arttu Tarvonen. Kyselimme heiltä kapteenina toimimisesta ja joukkueidensa iskukyvystä ennen kauden huipennusta.

Maskun Katajassa lentopallotaipaleensa aloittanut Ellen Myllymäki pelaa joko yleispelaajana tai hakkurina. Kapteeniksi Ellen päätyi valmentaja Ville Kakon pyynnöstä eikä vastausta tarvinnut kauaa miettiä. Ellenin mukaan kapteenin tärkein tehtävä on ylläpitää hyvää fiilistä kentällä ja näyttää esimerkkiä joukkuekavereille. Varsinaista tavoitetta joukkue ei ole lopputurnaukseen asettanut, mutta ensimmäinen askel on päästä kolmen joukkueen alkulohkossa kahden joukkoon. Loimun tyttöjen kanssa samassa alkulohkossa pelaavat Mikkelin Passarit ja Arctic Volley Rovaniemeltä. Molemmat ovat tuttuja vastustajia kauden aikaisemmista turnauksista. ArVo on kohdattu kertaalleen ja voitettu selvästi, mutta Passareita vastaan on tullut kaksi tappiota. Ellenin mukaan turnauksen suurimmat suosikit ovat mestaruutta puolustava Nurmon Jymy, turnausisäntä VaLePa sekä PuMa Helsingistä, mutta Loimuakaan ei sovi unohtaa laskuista

– Pelimme on kehittynyt kauden aikana tosi paljon. Pelaamme tosi hyvin joukkueena ja pystymme lyömään palloa kovaa. Turnaukseen valmistautuminen on sujunut hyvin. Ollaan tehty paljon perustreeniä; kuusikkoa ja syöttö-vastaanottoa. Tiukassa paikassa saamme itsestämme yleensä eniten irti, joten pelejä odotetaan innolla. Pelipäivän kampauksistakin ollaan päästy sopuun, vaikka ne keskustelua herättivätkin, kertoilee hyväntuulinen kapteeni turnauksen aattona.

Pojat starttasivat Oulunsaloon Puuilon edestä iltapäivällä tuukko hakeen-fiiliksellä pikkubussilla. Pojat Oulunsalon finaaliin johdattaa passarina operoiva LTU:n kasvatti Arttu Tarvonen. Myös hän päätyi kapteeniksi valmentajan pyynnöstä. Arttu epäilee, että syynä valintaan oli jo D-junnuista alkanut yhteinen historia valmentaja Antti-Jussi Marttilan kanssa. Arttu on nauttinut roolistaan kapteenina, kun saa luvan kanssa tsempata joukkuekavereita ja pelin tiimellyksessä asioimaan myös tuomarien kanssa. Valmennus on Artun mukaan painottanut joukkueelle hyvää ravintoa ja riittävää lepoa ja liikuntaa ennen turnausta. Treeneissä on hiottu vielä passarin ja hyökkääjien yhteistyötä, jota onkin saatu vielä parannettua kauden tärkeimpien pelin lähestyessä. Myös syöttö-vastaanottoa treeniä on tehty ja Artun mukaan vastaanotto tulee olemaan joukkueen vahvuus finaaliturnauksessa. Poikien kanssa neljän joukkueen alkulohkossa pelaavat Ylihärmän Junkkarit, OsVa ja JyLe.

– Joka peliä lähdetään tietysti voittamaan. Ensimmäinen tavoite on päästä alkulohkossa kahden parhaan joukkoon ja sitä kautta mitalipeleihin. JyLe ei ole vastustajana tuttu. Junkkareita vastaan meillä on aina ollut tiukkoja pelejä. OsVa tulee olemaan kova ja lukeutuu turnauksen suosikkeihin yhdessä Vaasan Kiiston kanssa.

Kiitokset kapteeneille haastattelusta ja tsemppiä molemmille joukkueille finaaleihin.