Naisten 3-sarja huipennusta vailla

Lounaisen alueen naisten 3-sarja huipentuu seuraavan vajaan kahden viikon aikana. Syyskausi aloitettiin kolmessa kuuden joukkueen alkulohkossa. B-lohkossa pelasi kaksi joukkuetta Loimusta; naisten N3-joukkue ja Loimun C-tytöistä koostunut Nasut. Loimun naiset olivat alkulohkossaan suvereeneja. Kymmenessä ottelussa erätappioita tuli vain kolme ja tuloksena lohkovoitto ilman pistemenetyksiä. 

 Kevätkaudeksi sarja jakautui ylempään ja alempaan jatkosarjaan, joissa molemmissa pelattiin yhdeksän joukkueen voimin yksinkertainen sarja. Ylemmässä jatkosarjassa Loimu taipui lopulta toiseksi koettuaan kauden toistaiseksi ainoan tappion jatkosarjan viimeisessä ottelussa SoPaa vastaan. Jatkosarja loppui Loimun osalta jo maaliskuun 10.päivä, joten taukoa peleistä ennen sunnuntain välierää tulee kuukauden verran. Kuvausryhmämme pääsi jututtamaan kiireisiä Loimun naisia juuri ennen viimeistelytreenejä Amiksella. Piinapenkkiin saapuivat joukkueenjohtaja/pelaaja Maija Riikonen sekä joukkueen kapteeni Tuire Wendelin. 

 

Minkälainen sarja on naisten 3-sarja? 

– Sarjan taso on pysynyt suhteellisen tasaisena jo useamman vuoden. Mukana on toisaalta junnujoukkueita, jotka hakevat lisää pelikokemusta aikuisten peleistä sekä kokeneempia joukkueita, joissa mukana on paljon ylemmiltä sarjatasoilta kokemusta omaavia pelaajia. Alkulohkoissa syksyisin saattaa olla isojakin tasoeroja, mutta jatkolohkoissa erot ja pelit selvästi tasoittuvat. 

 

Minkälainen joukkue LoimuN3? 

–  Olemme positiivinen ja iloinen joukkue, mutta samalla myös voitonnälkäinen porukka. Huumorilla on iso osa joukkueen toiminnassa. Täksi kaudeksi joukkueeseen tuli kolme uutta pelaajaa Kaarinan Urasta, joista kaksi passariosastolle. Pelitaidoilta olemme tasainen ja kokenut joukkue. Harjoittelemme kaksi kertaa viikossa. Meillä ei ole varsinaista valmentajaa, vaan treenien vetämisen ja peleissä koutsaamisen hoitaa jokainen pelaaja vuorollaan. Ideaalitilanteessa meillä olisi valmentaja, mutta toisaalta tämäkin systeemi on toiminut hyvin. 

 

Miten kausi on sujunut? 

–  Kausi on sujunut oikein hyvin. Viime kaudellakaan ryhmädynamiikassa ei ollut mitään vikaa, mutta tuntuu, että sekin on nyt entistä parempi. Osansa on varmaan sillä, että olemme pitäneet joukkueiltoja esim. Yhteisen kauden aloituksen ja pikkujoulujen merkeissä. Alkukaudella oli hieman opettelua puolin ja toisin, kun joukkueessa oli uudet passarit, mutta yhteisten kokemusten myötä yhteispeli on alkanut sujua mallikkaasti.  

 

SOME-kysymys: Eikö voittamiseen kyllästy? 

–  Voittamiseen ei todellakaan kyllästy. Vaikka syyskaudella kaikissa peleissä voittamiseen ei aina tarvittu joukkueelta parasta suoritusta, niin niistäkin peleistä oli hyötyä. Saimme niissä harjoiteltua tiettyjä asioita ja pelaajat pääsivät kokeilemaan pelaamista heille hieman vieraammilla pelipaikoilla. 3-sarja on meille ehdottomasti oikea sarjataso. Monet ovat pelanneet 2-sarjassa ja tietävät että se vaatisi jo kaikin puolin enemmän eikä monellakaan ole perhe- ja työelämän puitteissa mahdollisuutta tai haluakaan panostaa lajiin tämän enempää. 

 

Miten kausi huipentuu? 

–  Välierät pelataan kerrasta poikki. SoPa voitti jo oman välieränsä Ruskon Palloa vastaan. SoPa on kokenut joukkue ja sen myötä pelaajilta löytyy kyllä pelisilmää ja viekkautta tehdä monipuolisia ratkaisuja eri tilanteissa. Meillä on sunnuntaina vastassa Perniön Sisu. Olemme tällä kaudella heidät voittaneet, mutta viime kaudella hävisimme heille pronssiottelussa. Kyseessä on nuori joukkue, jotka varsinkin viime kauden aikana kehittyivät roimasti. He ovat myös erittäin nopeita jaloistaan, joten helpolla emme tule pääsemään. Tulossa on varmasti erittäin tiukka ottelu. 

 

Kiitokset haastattelusta ja tsemppiä naisille kauden tärkeimpiin peleihin! Välieräottelu alkaa Kauppiksella sunnuntaina klo 12. 3-sarjan välierän jälkeen tarjolla lisää lentiskarkkia, kun miesten 2-sarjan puolivälierän ratkaisuottelussa Loimu kohtaa Vaasan Kiiston. Tervetuloa mestoille!