Kuukauden Juniori – Kiti Kuoksa

Loimujunnujen huhtikuun Kuukauden Juniori on Kiti Kuoksa. 2010-syntynyt Kiti on kotoisin Oulusta. Perhe muutti isän työn perässä Raisioon 2022 ja siitä asti Kempeleen Lentopallon kasvatti on pelannut Loimun junnuissa. Tällä kaudella Kiti on pelannut sekä B2-tyttöjen että C1-tyttöjen joukkueessa.

Kiti ehti käydä vuoden Kaanaan koulussa ennen kuin siirtyi nykyiseen kouluunsa Vaisaaren yläasteelle. Koulussa mieluisin oppiaine on kotitalous, kun taas fysiikka ja kemia ovat listan toisessa päässä.

Kiti kertoo aloittaneensa lentopallon 6-vuotiaana, mutta lopettaneensa sen hetkeksi, kun tanssi tuntui mieluisammalta harrastukselta. Siirtyminen Loimuun sujui hyvin, vaikka aluksi oli outoa, kun ei tuntenut ketään joukkuekavereita. Kitin mukaan joukkueessa otetaan tosi hyvin vastaan kaikki uudet pelaajat ja näin hänkin koki nopeasti olevansa osa joukkuetta.

Useimmiten Kiti pelaa yleispelaajan tai hakkurin paikalla. Paras tapa tehdä piste on Kitin mielestä hyvä torjunta.

Seuraavaksi Kitillä on edessä C- ja B-juniorien finaaliturnaukset sekä hänen uransa 4. Power Cup kesäkuussa Joensuussa. Kesällä hän aikoo viettää paljon aikaa pohjoisessa perheen mökillä.

Loimujunnut ja OP Turun Seutu esittelevät kuukauden junioreita kauden 2023-2024 aikana.