Loimun M2-joukkueella mestaruus mielessä

Lentopallon miesten 2-sarja pyörähti lokakuussa käyntiin 26 joukkueen voimin. Mainittakoon, että vuotta aiemmin sarjassa oli 10 joukkuetta vähemmän. Runkosarja pelattiin viidessä lohkossa Loimun voittaessa omansa ennen paikallisvastustaja TuToa. Alkuvuoden aikana pelattu ylempi jatkosarja päättyi Loimun suvereeniin voittoon ja hyvien esitysten turvin joukkue ansaitsi paikan suoraan toiselle pudotuspelikierrokselle ja lähtee pudotuspeleihin rankingin ykkösenä. Se tarkoittaa sitä, että joukkueella on kotietu hamaan loppuun asti. Lauantaina alkavissa neljännesvälierissä vastaan asettuu alkusarjasta tuttu nuori VaLePan joukkue. Loimun joukkue taas on sekoitus nuoruuden intoa ja kokemuksen tuomaa rauhallisuutta. Joukkueet 17 pelaajasta peräti 14 on taustaa Loimun junnuista.

 

Pääsimme ennen joukkueen viimeistelyharjoituksia jututtamaan joukkueen monivuotista päävalmentajaa Jari Lehtosta. 

– Joukkueen vahvuus on ehdottomasti se, että runko on ollut kasassa jo useamman vuoden. Rutiinitaso on todella hyvä. Ajoittain on ollut hieman hankaluuksia kokoonpanon kanssa, kun monella pelaajalla on ollut erilaisia vaivoja ja muitakin esteitä. Kauden ehdotus piristysruiske on joukkueeseen liittyneet junnut. Ilman heitä olisimme olleet monesti pulassa. He alkavat olla jo sillä tasolla, että heidät voi laittaa kentälle tilanteessa kuin tilanteessa. He ovat tuleet hyvin sisään ja ansainneet paikkansa joukkueessa. On annettava posia myös meidän kokeneemmalle osastolle, jotka ovat ottaneet junnut todella hyvin vastaan.  

– Kauden alussa saunaillassa asetettiin yksimielisesti tavoitteeksi sarjan mestaruus. Kaksi vuotta sitten finaalissa hävittiin Salpikselle ja viime vuonna välierissä Keimolan Kaiulle, joka lopulta voitti koko sarjan. Keimola on varmasti tänäkin vuonna kova kuten myös AitRi. Myös Partion Karpaasit tulemaan kova ja varmaan moni muukin. Kaikista joukkueista ei ole tietoa, kun mukaan on tullut paljon uusia joukkueita. Yleisesti tuntuu, että sarjan taso on viime vuosina noussut. 

 

Tavoitimme myös joukkueen kapteenin Sami Lehtosen kommentoimaan joukkuetta ja alkavia pudotuspelejä. 

-Joukkueemme vahvuuksia on ehdottomasti yhtenäisyys ja pitkäjänteisyys. Monet pelaajat ovat pelanneet joukkueessa jo vuosia ja tietävät, mihin kovassa paikassa voi nojata. Lisäksi laajuus on ehdoton vahvuus, sillä pelaajat eivät lopu kesken, jos yksi kaveri loukkaantuu tai pelaa huonosti. Aina löytyy uutta pelimiestä tilalle meidän nuorten ja vanhempien pelaajien ringistä. 

– Tiukkoja pelejä on tiedossa. Virheherkkyyttä pitää ehdottomasti tarkkailla, kun pelataan isoista panoksista. Vastustajan peliä pitää opiskella normaali tarkemmin ja tiettyihin pelillisiin asioihin reagoida pelin tiimellyksessä paremmin. 

Lopuksi kysyimme vielä Samilta, että keihin pelaajiin yleisön kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. 

-Kapteenina olen aina kannustanut ja ruokkinut nuoria pelaajia pelivuosieni varrella. Tästä syystä kannattaa kiinnittää huomiota laituriimme Ossi Lehtiön (16v) ja keskitorjuja Niila Kuusiston (17v). Palloa torjutaan ja lyödään todella korkeista olosuhteista. Ei voi kyllä olla unohtamatta Koukin veljesten keskimmäistä eli Akselia, 2-sarjan taitavin hyökkääjä, helposti! 

 

 Sunnuntain kotiottelussa on luvassa pelaajaesittelyt ja kuulutukset, kun liigapeleistä tuttu Matti Porrasoja saapuu Kauppikselle luomaan tunnelmaa. Peli alkaa klo 15. Kauppis, käsiä!