Loimun naiset valmiina playoffeihin

Naisten valtakunnalliseen 2-sarjaan ilmoittautui täksi kaudeksi yhteensä 54 joukkuetta, joista ilahduttavasti kolme kantoi Loimun värejä. Naisten eli N2 joukkueen lisäksi sarjassa pelasivat Loimun A-tytöt ja B1-tytöt. Syksyllä sarja oli jaettu kymmeneen alueelliseen lohkoon ja vuoden vaihteessa joukkueet jakaantuivat menestyksen mukaan ylempiin ja alempiin jatkosarjoihin. Suurelle yleisölle paremmin ravimaailmasta tutun Iivari Ingvesin valmentama Loimun N2-joukkue voitti oman alkulohkonsa ylivoimaisesti jättäen taakseen mm. Paikalliskilpailijat Maskun Katajan ja Salon Viestin. Myös ylempi jatkosarja sujui ainakin tulosten valossa hyvin, sillä sekin päättyi Loimun voittoon. Nyt pudotuspelivaiheen alkaessa Loimulla on plakkarissa kauden 18 pelistä 16 voittoa ja kaksi 3-2-eräluvuin koitunutta tappiota. Pisteittä joukkue ei ole jäänyt siis kertaakaan. Lentävä reportterimme pääsi jututtamaan joukkueen kapteenistoa tosipelien alla. Paikalla olivat Ida Mäkelä, Lisa Laurikainen ja Mia-Maria Jokinen. 

 Miten kausi lähti käyntiin? 

Jos mennään aina viime kevääseen asti, niin silloin joukkueen kokoonpano näytti hetken aikaa haastavalta. Tiedossa oli, että menetämme muutaman tärkeän palasen joukkueesta. Kesällä tilanne näytti jo valoisammalta, kun tieto kokeneiden Mia-Maria Jokisen ja Kati Nikulan siirto RaisU:sta Loimuun varmistui. Alkusyksy oli taas puolestaan murheellinen, kun tuntui, että pelaajia tippuu rivistä loukkaantumisten takia kovalla tahdilla. Kahden pelaajan kausi olikin taputeltu jo ennen kuin se ehti kunnolla alkamaan. Kauden aikana on edelleen ollut lyhytaikaisia poissaoloja, mutta playoffeihin pääsemme lähtemään suht hyvässä tilanteessa, kun kaikki 11 pelaajaa ovat lähtökohtaisesti käytettävissä. 

 

 Mitä löytyy tulosten takaa? 

Alkusarjassa tasoerot olivat melko isot ja osittain vielä ylemmässä jatkosarjassakin. Emme ole läheskään aina päässeet omalle tasollemme. Olemme onnistuneet kaivamaan voittoja vähän huonommallakin pelillä ja sekin on toisaalta ihan hyvä merkki.  

 

 Miten kuvailisitte joukkuettanne? 

Joukkueen ydinrunko on pysynyt kasassa jo pitkään. Vaihtuvuutta on aina jonkin verran vuosittain, mutta se on ollut jokseenkin hallittua. Meillä on tosi hyvä yhteishenki. Se näkyy myös siinä, että voimme antaa pelikavereille kovaakin palautetta ilman, että se aiheuttaa huonoja fiiliksiä. Treenaamme kolme kertaa viikossa teemalla tosissaan mutta ei totisesti. Pelaajat ovat sitoutuneita toimintaan ja yrittävät säätää muuta elämää niin, että pääsevät joukkueen tapahtumiin mukaan. Kauden aikana meno treeneissä on parantunut. Jos syksyllä ei kaikkien pallojen perään menty ihan täysillä, niin nyt ryynätään loppuun asti ja välillä ylikin.  

– Joukkueemme on tasainen ja siitä löytyy monipuolista osaamista. Kaikki ovat pelanneet pitkään ja kantavat vastuuta omasta ja joukkueen toiminnasta. Se näkyy myös siinä, että pelaajat osallistuvat treenien suunnitteluun ja vetämiseen mukisematta, kertoo liigakentilläkin marinoitunut Jokinen. 

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella mukana on 32 joukkuetta. Ottelusarjat pelataan loppuun aina yhden viikonlopun aikana. Mikäli kahden pelin jälkeen voitot ovat tasan, niin seuraa ns. Kultainen erä. Viime kaudella Loimu hävisi neljännesvälierissä PuWon N2-joukkueelle, joka lopulta eteni koko sarjan finaaliin asti. Mainittakoon, että molemmat viime kauden finalisteista pelasivat tällä kaudella 1-sarjassa.  

 Loimu lähtee pudotuspelivaiheeseen ranking-sijoituksella 5. Ensimmäisessä vaiheessa vastaan asettuu lisenssimäärällä mitattuna Suomen suurimman lentisseuran PuMa-Volleyn N2-joukkue, joka tulee vastaan voitettuaan pk-seudun alemman jatkosarjan häviämättä peliäkään.  

 

 Millä odotuksilla playoffeihin? 

Valmentajalla on ehkä kovimmat odotukset. Kyllä meillä joukkueellakin on tavoitteet, mutta pidetään ne vielä salaisuutena, ettei paha karma pääse iskemään. Tulevan vastustajan tasosta ei ole mitään käsitystä. Ylemmissä jatkosarjoissakin on lohkosta riippuen tosi isoja tasoeroja, joten vastaan voi tulla mitä vain.  

 

Joukkuetta valmentaa Koijärven Kunnossa lentopallo-oppinsa saanut Iivari Ingves. Alun perin Turun yliopiston höntsävuoroilta Loimuun valmentamaan maaniteltu Iivari ehti valmentamaan naisten joukkuetta 1,5 kauden ajan ennen koronaa. Tämän jälkeen työ- ja opiskelukiireet pitivät miehen pois valmennushommista ennen kuin hänet saatiin houkuteltua viime kaudeksi takaisin penkin taakse. Tavoitimme hänet kommeantoimaan kulunutta kautta alkavia pudotuspelejä. 

–  Joukkue on äärimmäisen hyvä ja sitoutunein ryhmä, mitä olen koskaan valmentanut. Se antaa myös valmentajalle lisäintoa hommaan. Alkuvaikeuksien jälkeen takana on erittäin hyvä ja ehjä kausi. Olemme jo runkosarjan aikana pystyneet valmistautumaan pudotuspeleihin kokeilemalla eri vaihtoehtoja kulloiseenkin tilanteeseen. Usko on kova, että tulemme menemään pitkälle. 

 Ensimmäisen pudotuspelivaiheen ratkaisuottelua pääset seuraamaan Kauppiksen sunnuntai-illassa. Peli alkaa klo 18.