Kuukauden Juniori – Juho Kiviperä

10-vuotias 4-luokkalainen Juho Kiviperä pelaa lentopalloa Loimun E-pojissa. Innostus lajia kohtaan syntyi nopeaa tahtia. Joskus ennenkin perheensä kanssa satunnaisesti peleissä käyneestä Juhosta tuli nimittäin kevään 2023 oranssin lentisbuumin uhri. Hänen äitinsä työskentelee Raision kaupungilla ja kaupungin sekä Loimun liigajoukkueen yhteistyön seurauksena he olivat saaneet vapaaliput peliin. Heti eka runkosarjan ottelu katsomossa sytytti suuren innostuksen eikä pelkästään Juhossa vaan koko perheessä. Ei kulunut kauaa, kun vieraspelejä katsottiin kotona Ruudun välityksellä. Playoff-huuman kasvaessa Juhosta kasvoi tosifani. Loimun kotiottelussa jaettiin oransseja Hankkija-lippiksiä. Alkuun näytti, että lippikset loppuivat lippujonossa juuri ennen Juhoa. Hetkellinen pettymys vaihtui kuitenkin suureksi iloksi, kun vanhempi herrasmies luovutti oman lippiksensä Juholle. Lippistä koristaa tällä hetkellä kaikkien Loimun viime kauden pelaajien nimmarit.

Ja pitihän sitä lentopalloa itsekin päästä kokeilemaan. Muutaman kerran koulussa lentistä pelannut Juho hakeutui Loimun E-junnujen harjoituksiin vielä kevään aikana. Samassa joukkueessa pelasi myös Juhon kaveri Eetu. Harjoitukset olivat mieluisia ja kesäkuun alussa pelattu Power Cup houkutteli kovasti, mutta se tuli lopulta liian nopeasti vastaan.

Kesälläkään lentopallo ei jäänyt unholaan. Juho seurasi Veljesten edesottamuksia tiiviisti television välityksellä. Kiinnostusta lisäsi myös suosikkipelaaja Joonas Jokelan mukanaolo joukkueessa. Loimun sopimusjulkaisut kiinnostivat myös. Keskipelaaja Felix Egharevbasta tuli Juhon uusi suosikkipelaaja jo kesällä. Tähän vaikutti Youtubesta löytyneet videot Felixin edesottamuksista, joita Juho pääsi seuraamaan ensimmäistä kertaa livenä heti kun se oli mahdollista eli FINEST-turnauksessa.

Juho harjoittelee Loimun E- ja D-poikien ryhmässä, jossa valmennuksesta vastaavat Janne Hakkarainen, Ville Pyykkö ja Jenni Rajala. Juhon joukkue pelaa E-poikien tiikerisarjassa ja on nimeltään Loimu Lieska. Ensimmäiset pelit olivat Akaalla lokakuun alussa. Ennen pelien alkamista Juhoa ei hirveästi jännittänyt.

– Parasta ja hauskinta on, että pääsee pelaamaan. Odotan eniten hyökkäyksiä ja syöttämistä. Nostot jännittävät eniten.

Myös vanhemmat ovat mielissään, kun pojalle on löytynyt mieluisa harrastus.

– Juho on kokeillut monia lajeja. Kokemusta on frisbeegolfista ja parkourista sekä viimeisimpänä jalkapallosta. Harjoituksiin on aikaisemmin saanut patistaa lähtemään, mutta nyt lentisharjoituksiin Juho lähtee aina mielellään.

Juho sairastaa 1-tyypin diabetesta ja se on otettava huomioon tietysti arjessa mutta erityisesti turnauspäivinä.

– Diabetes ei hidasta Juhon menoa. Kuitenkin nyt ainakin alussa olemme aina turnauksissa mukana paikan päällä auttamassa. Tärkeintä on, että pelipäivinä on mukana tarpeeksi evästä. 

Seuraavan kerran Juho on joukkueensa kanssa tulessa Koskella marraskuun 5.päivä.

Loimujunnut toivottaa Juholle ja hänen joukkueelleen antoisia hetkiä lentiksen parissa.

** Loimujunnut ja OP Turun Seutu esittelevät kauden aikana kuukausittain kuukauden juniorin **