Ex-loimulainen Netta Laaksonen Suomi-paidassa EM-kisoihin

Loimun lentävä reportteri tavoitti lentopalloilija Netta Laaksosen maanantaina Varalan Urheiluopistolta, jossa hän oli valmistautumassa maajoukkueen kanssa torstaina alkaviin EM-kisoihin. Uransa toisiin EM-kisoihin valmistautuva Netta on hyvillä mielin kisojen lähestyessä.

 

– Viime kauden lopulla selkävaivat haittasivat pelaamista. Kesän aikana olen saanut kuntoutettua selkää hyvin fysioterapeutin avustuksella eikä se ole haitannut valmistautumista, joka on sujunut sekä minulta että joukkueelta hyvin. Tavoitteemme on edetä alkulohkosta jatkoon.

 

EM-kisoissa on mukana 24 maata. Neljä alkulohkoa pelataan kaikki eri maissa; Belgiassa, Italiassa, Saksassa ja Virossa. Lohkoissa pelataan yksinkertainen sarja eli jokaiselle joukkueelle tulee viisi ottelua. Jokaisen lohkon neljä parasta etenevät 16 parhaan joukkueen pudotuspeleihin.

 

Urallaan kaksi SM-kultaa saavuttanut Netta muistelee muistelee aloittaneensa lentopallon Maskun Katajassa D-ikäisenä. Lentopallon kanssa samaan aikaan rinnalla kulki 3-4 vuoden ajan joukkuevoimistelu. Katajasta tie kulki Loimujunnuihin, jossa Netta pelasi kahden kauden ajan. Ajasta Loimussa Netalla on hyvät muistot.

 

–  Pelasin Rantalan Tapion valmentamassa joukkueessa. Tutustuin nykyiseen parhaaseen kaveriini Loimun joukkueessa. Samassa joukkueessa kuten myös Virtasen Saana, joka on ollut joukkuekaverin Mestaruusliigassa useamman kauden.

 

Loimusta tie kulki LTU:n kautta Salon Viestin 1-sarjan joukkueeseen. Samaan aikaan Netta kävi Kerttulin urheilulukiota.

 

– Kulkeminen Salon ja Turun välillä oli ajoittain raskasta. Minua helpotti se, että perheeni asui Ruskolla ja vietin aikaa myös siellä. Urheilun ja opiskelun yhdistäminen Kerttulin aikana hyvin järjestetty ja koulun puolesta oltiin joustavia.

 

Netalla on tulevasta kaudesta sopimus LP Viestin kanssa. Tällä hetkellä hän kertoo olevansa siinä mielessä onnellisessa asemassa, että pystyy keskittymään täysillä urheiluun. Jatkossa tavoitteena on säilyttää paikka maajoukkueessa. Pelaaminen ulkomailla on myös houkutteleva vaihtoehto. Opiskelun aloittaminen ei tällä hetkellä ole ajankohtaista, mutta mielessä ovat käyneet fysioterapeutin tai toimintaterapian opinnot. Loimujunnut toivottaa Netalle ja koko Suomen joukkueelle menestystä EM-kisoihin.