Loimujunnuja viikonlopun Beach Volleyn SM-finaaleissa

Beach Volleyn SM-finaalit pelataan tulevana viikonloppuna viime kesän tapaan Tampereella. Junioreissa SM-mitalit ratkotaan U14-U18-ikäluokissa, joihin jokaiseen on ranking-pisteiden perusteella päässyt kahdeksan paria. Junnujen lauantain ottelut pelataan Pyynikillä ja finaalit sunnuntaina keskustorilla. Loimujunnuja on turnauksessa mukana ilahduttavasti kuusi.

 

Olgalla ja Miljalla menestys mielessä

Toista kesää biitsiä parina pelaavat Olga Kakko ja Milja Salminen lähtevät Tytöt U14-sarjan finaaliturnaukseen kovin odotuksin hyvin sujuneiden karsintaturnausten jälkeen.

– Osallistuimme kesän aikana neljään karsintaturnaukseen, joista voitimme Tampereen ja Jyväskylän turnaukset.  Kahdessa muussakin turnauksessa olimme finaalissa, mutta hävisimme ottelut kolmessa erässä samalle parille.

Milja kertoo Olgan vahvuudeksi nopeuden, sillä kesän aikana on haettu monia vaikeita palloja takaisin peliin. Olgan mukaan Milja on yllättänyt vastustajat kesän aikana hyvällä torjuntapelillä.

– Vaikka emme ole ehtineet treenata yhdessä juuri ollenkaan, niin tavoitteemme on ehdottomasti voittaa, paaluttavat tytöt lopuksi.

 

Pojissa laajempi edustus

Poikien U16-sarjassa Loimujunnuista pelaavat Eemi Marttila ja Niklas Kuokkanen. Kolmatta kertaa finaaliturnaukseen osallistuvan Eemin parina pelaa Luolajan Kajastuksen Niilo Kilpinen ja Niklaksen parina VaLePan Veeti Hiitti.

Poikien U18-sarjassa pelaavat parina loimulaiset Arttu Tarvonen ja Antti-Jussi Oksanen. Juuri lukiotaipaleensa aloittaneet pojat lähtevät turnaukseen maltillisin odotuksin.

– Kovia pareja on vastassa. Lähdetään haastamaan kaikkia pareja ja samalla kerätään kokemusta ensi vuotta varten, sillä voimme osallistua samaan sarjaan myös vuoden päästä.

Parina pojat eivät ole juurikaan kesän aikana harjoitelleet, mutta muuten biitsiä on tullut pelattua mm. Turku Beach Volleyn viikkokisoissa. Molemmat mainitsevat toistensa vahvuuksiksi hyökkäyspelaamisen, mutta parannettavaakin löytyy.

– Yhteispelissä on parannettavaa. Kentällä pitää puhua aiempaa enemmän, varsinkin nyt kun vastus kovenee, toteaa Arttu.