Loimujunnuista löytyy monen lajin harrastajia

Loimun juniorijoukkueissa pelaa paljon kahden tai useamman lajin harrastajia.  Haastattelimme heistä kahta; Milla Aarniota ja Jussi Soraluomaa.

Vuonna 2008 syntynyt Milla Aarnio pelaa Loimun C1-tytöissä hakkurina. Lentopallon harrastamisen hän aloitti 8-vuotiaana ja on siitä asti pelannut Ville Kakon valmennuksessa. Samoihin aikoihin kuvioihin tuli myös yleisurheilu, jossa hän aluksi kilpaili monipuolisesti kaikissa lajeissa. Vähitellen ykköslajiksi yleisurheilussa valikoitui keihäänheitto, joka tuntui luontevalta valinnalta. Osasyy valintaan oli myös se, että hänen isoveljensä heitti myös keihästä. Päätöstä lajin valinnasta on paha lähteä moittimaan, sillä viime kesänä Milla voitti 14-vuotiaiden sarjassa SM-kultaa. Lentopallon ja keihäänheiton yhdistämistä helpottaa se, että lajien kilpailukaudet menevät mukavasti lomittain.

– Molemmat lajit tukevat toisiaan. Pidän lentopallon joukkuetreeneistä, mutta toisaalta on kiva treenata myös itsenäisesti. Molemmat lajit ovat minulle tärkeitä. En ole vielä ajatellut, että kummasta tulee aikanaan ykköslaji.

Parhaimpia ominaisuuksia kysyttäessä Milla mainitsee hyvän heittokäden ja nopeuden. Kilpailutilanteissa Milla syttyy ja saa usein eniten itsestään irti, lisää isä Juha Aarnio. 

Milla käy kahdeksatta luokkaa Vaisaaren urheiluyläkoulussa ja tämä on mahdollistanut esimerkiksi aamureenien toteuttamisen. Viikossa harjoituksia kertyy keskimäärin seitsemän, joista kolme ovat puhtaasti lentopalloon liittyviä. 

Kokemukset urheiluyläkoulun tarjoamista mahdollisuuksista ovat kaikin puolin hyviä, kehuu Juha Aarnio. 

Urheilun saralla riittää tavoitteita myös tulevaisuudessa. Jo tulevana viikonloppuna on lentopallokauden huipentuma, kun Loimun C-tytöt pelaavat SM-finaaleissa Kangasalalla. Ensi kesänä puolestaan on edessä 15-vuotiaiden SM-kilpailut yleisurheilussa. Vuoden päästä tähän aikaan myös toisen asteen opiskelupaikan valinta on ajankohtainen asia. Urheilu saattaa vaikuttaa valintaan, mutta päätöstä mihinkään suuntaan ei ole vielä tehty. 

 Loimun B2-pojissa pelaava Jussi Soraluoma voitti sulkapallossa 17-vuotiaiden nuorten SM-hopeaa helmikuussa. 2008-syntyneen Jussin lajivalikoimaan kuuluu lentopallon ja sulkapallon lisäksi myös keihäänheitto. Jo 3-vuotiaana sulkapallon aloittanut Jussi edustaa kaarinalaista sulkapalloseura Clear:a. Jussi itse kertoo mitalin olleen yllätys, mutta Isä Janne Soraluoma on asiasta eri mieltä. 

– Mielestäni se ei ollut yllätys. Jussilla on hyvä pallosilmä ja pelitilanteissa hän yleensä parantaa otteitaan selvästi harjoituksiin verrattuna.  

Sulkapallossa Jussi kuuluu liiton valmennusryhmään, joka leireilee säännöllisesti Pajulahdessa.  Kesälläkään ei unohdeta yli olan tehtäviä asioita, sillä silloin Jussi heittää keihästä Kaarinan Uran väreissä. Huonosti ei sekään ole sujunut. Siitä osoituksena SM-kisojen 9. sija viime kesänä.  

– Kaikki kolme lajia tukevat hyvin toisiaan. Kimmoisuus on Jussin paras ominaisuus ja se on tärkeässä roolissa joka lajissa. 

Lentopallo tuli Jussin lajivalikoimaan viimeisimpänä. Taustalla on vahva sukurasite lentopalloon liittyen. Tällä hetkellä menossa on kolmas kausi ja lisää on tulossa. Tulevana kesänä on tarkoitus pelata myös beach volleyta.