Oranssia Voimaa-leiripäivä starttasi hiihtolomaviikon

Loimujunnut, Loimun liigajoukkue ja TurkuEnergia järjestivät hiihtolomaviikon maanantaina F-D-ikäisille lentopallojunioreille suunnatun leiripäivän. Tällä kertaa ei keskitytty mihinkään tiettyyn pelin osa-alueeseen, vaan harjoiteltiin lajin perustaitoja. Liigapelaajat vastasivat ohjauksesta ja opastivat junnuja esim. sormi- ja hihalyönnin tekniikassa. Lisäksi harjoiteltiin iskulyöntiä ja syöttöä niin ylä- kuin alakautta. Lopuksi tietysti pelattiin erilaisia pienpelejä.

Leirille ilmoittautui 36 junnua, joista suurin osta tietysti Loimun omia junnuja. Mukana oli kuitenkin pelaajia muistakin alueen seuroista, edustettuina olivat Littoisten Työväen Urheilijat, Perniön Sisu, Paimion Yritys ja Piikkiön Kehitys.

Leiriohjelman sisällöstä vastasi tällä kertaa Loimun liigajoukkueen passari Tomi Saarinen, joka muisteli itse olleensa juniorivuosinaan ainakin Henri Tuomen vetämillä leiripäivillä. Leirin päätteeksi Tomi kehotti junnuja olemaan mahdollisimman paljon tekemisissä pallon kanssa myös joukkueharjoitusten ulkopuolella.

– Pientä haastetta leirin suunnitteluun toi se, kun ei ole itse ihan perille kunkin ikäryhmän taitotasosta. Onneksi pystymme skaalaamaan harjoitteita aina vaikeammaksi tai helpommaksi, kun näemme mikä sujuu ja mikä ei. Mukava oli nähdä näin runsas osallistujamäärä, summasi leirin annin Tomi Saarinen.