Aatu Kukkosen kuulumisia maajoukkuekomennukselta

Raision Loimun kasvatti Aatu Kukkonen oli viime viikolla Suomen U17-maajoukkueen mukana Bulgariassa EM-karsintojen 1. karsintakierroksen turnauksessa.  Suomen pelit sujuivat kovatasoisessa turnauksessa hyvin ja lopulta joukkue sijoittui toiseksi heti isäntämaa Bulgarian jälkeen. Ennen ensimmäisiä kansainvälisiä pelejä Aatu oli käynyt maajoukkueleireillä yli vuoden ajan. Nyt hän muistelee reissua hyvillä mielin.

– Oli helppo lähteä joukkueen mukaan, sillä kaikki joukkuekaverit olivat ennestään tuttuja maajoukkueleireiltä. Ennen ekaa peliä kieltämättä jännitti normaalia enemmän, mutta toisesta ottelusta Romaniaa vastaan tullut taisteluvoitto laukaisi kaiken ylimääräisen jännityksen itseltäni ja koko joukkueelta.

Aatu on kuluvalla kaudella pelannut Loimussa B-poikien sarjan lisäksi myös talvisarjaa sekä käynyt myös TuTo Volleyn riveissä pelaamassa 2-sarjan pelejä. Loimussa eniten yleispelaajan paikalla pelannut Aatu hääri maajoukkueessa liberona.

– Olen tyytyväinen omiin peliesityksiini. Tärkeintä tietysti on, että joukkueella kulki hyvin. Oli tiedossa, ettei meillä ole turnauksen pisin joukkue. Siitä huolimatta parhaimmillaan saimme hyökkäyksen ja puolustuksen toimimaan todella hyvin.

7-vuotiaana lentopallon Loimussa aloittanut Aatu on harrastanut vuosien varrella myös yleisurheilua, salibandya ja jalkapalloa. Lisäksi myös golfia on tullut pelattua. Aatu kokee, että monipuolisesta lajitaustasta on hyötyä myös lentopallon kannalta. Samaan hengenvetoon hän kokee, että tulevina vuosina kaikkia ominaisuuksia pitää kehittää. Kovatkaan paikat eivät nuorta miestä hetkauta, sillä Aatu kokee olevansa parhaimmillaan tiukoissa tilanteissa ja parhaimpia vastustajia vastaan.

Näin Aatua pelaajana kuvailee Loimun B-poikien valmentaja Antti-Jussi Marttila.

– Aatu on kentällä isoa vastuuta kantava pelimies. Nopeus ja pelisilmä hänellä huipussa ja niillä napsii vaikeita palloja peliin puolustustilanteissa. Hänet tunnetaan myös voimakkaasta hypäristä sekä taitavista, monipuolisista hyökkäysratkaisuista.

Lähitulevaisuudessa Aatun tavoitteena on menestys niin Loimussa kuin maajoukkueessakin. Seuraava maajoukkueleiri on jo helmikuussa ja EM-jatkokarsinnat edessä huhtikuussa. Viidessä lohkossa pelattavista jatkokarsinnoista 16 parasta maata etenee EM-kisoihin.

Kiitokset Aatulle haastattelusta ja tsemppiä peleihin!